and a family that always calls me home,
Four wheels to get there, enough love to share
and a sweet sweet sweet song
At the end of the day,
Lord I pray ,
I have a life that's good.
Ik mag me -naar eigen goeddunken- trotse inwoner van Zaragoza noemen. Na Pilares (lees vorige blogpost) besloot ik een versnelling terug te schakelen. Het leven hier is een feest, maar feesten in een stad is niet hetzelfde als leven in een stad. Een berg vuile was, schoolwerk, kuiswerk en een gebrek aan slaap en gezond,vers eten lagen op mij te wachten na meer dan een maand de Spaanse bloemetjes buiten te hebben gezet. Dus nam ik voor het eerst rust, voor ik daartoe gedwongen zou worden aangezien zowat 80% van de erasmussers ziek waren na Pilares. Erasmusstudent zijn in Zaragoza maakt van jou niet per definitie een inwoner van de stad. Maar naar mijn gevoel heb ik een stapje dichter gezet door ook te ervaren hoe het is om een hele dag te studeren, kuisen en koken -om daarna jezelf te belonen met een glas wijn op de Plaza San Fransisco en een goed gesprek.
Let op met hoe u rust interpreteert, beste lezer, in mijn jargon betekent dit dat ik één avond vroeg in bed kroop met een filmpje. Er gaat hier nog steeds geen enkele dag voorbij zonder plannen hier en daar. Shoppen met de meiden, avondje tapas, Spaanse cinema, namiddagje zingen in het park en nog steeds meerdere avonden chupitos en sangria en feest feest feest. Ook kleurden twee prachtige uitstapjes mijn afgelopen weekends hier: Huesca en Barcelona.
Barcelona heeft absoluut mijn hart opnieuw veroverd, het behoort zeker tot de prachtigste steden van -mijn- Spanje. Maar mijn god, wat ben ik blij dat ik mijn erasmus hier in Zaragoza mag doen. Slechts één avondje uit was genoeg om me te doen beseffen hoe veilig ik me hier in mijn nieuwe hometown voel. Om de twee seconden aangesproken worden, gure buurten en pickpockets behoren gelukkig niet tot mijn dagelijkse realiteit hier. Al ben ik zeker dat wanneer je me in Barcelona had geplant ik hartstochtelijk het tegendeel had willen bewijzen.
Seizoen twee van 'Sweet Goodbyes' startte vroeger dan gehoopt. Afscheid van een wel heel speciale vriend hier, iemand die me mezelf beter heeft doen leren kennen door zijn hart aan mij te openen. Het is vreemd vaarwel te zeggen tegen iemand, wetende dat je hem waarschijnlijk nooit meer terug zal zien.
Ik ben nog nooit zoveel gelovigen tegengekomen in mijn leven. Dat zorgt voor vele verassingen, interessante en bovenal ontroerende gesprekken. Niet geloven is hier een uitzondering en ik kan niet ontkennen dat het me soms simpel doet voelen. Religie heeft altijd tot een van mijn favoriete gespreksonderwerpen behoord, maar pas op Erasmus worden die babbeltjes ook echt significant.
Erasmus is een leerproces. Je leert jezelf kennen dankzij de inzichten van anderen. Nieuwe ambities en dromen krijgen hier verse grond. Je krijgt de unieke kans jezelf heruit te vinden aangezien je hier geen geschiedenis hebt. Vele keuzes worden je gepresenteerd op een gouden schaaltje. Gelukkig kan ik zeggen dat ik nog steeds dezelfde ben. Den aard van het beestje, u weet.
Wat me ontroerde:
*Hoe schattig de Spanjaarden 'Simply' (plaatselijke winkelketen) uitspreken.
*De voorzichtigheid waarmee gelovige S. me affirmatief antwoordde op de vraag of ik niet in de hemel zal belanden.
*Kloosterzuster die ons een privérondeleiding gaf in een klein kerkje in Huesca.
*Het serene, elegante gebedje van C. in de Sagrada Familia.
*Dit lied.
*Deze spot die we analyseerden bij marketing. Thanks mom.